Stéphane Casalta komt voor drie solo-optredens naar het Noorden: op vrijdag 4 oktober (20.30 uur) speelt hij in Théâtre le Poche in Charleroi , op 6 oktober (15.00 uur) in de Mozes en Aäronkerk te Amsterdam en op dinsdag 8 oktober (20.15 uur) in Cultureel centrum ‘De Egelantier’ te Haarlem. 

Casalta begon op zijn elfde bij de inmiddels wereldberoemde zanggroep A Filetta en was daarna de drijvende kracht achter de zeer succesvolle band Giramondu. Steeds op zoek naar nieuwe wegen om zichzelf muzikaal te ontwikkelen koos hij niet voor de roem maar voor een solocarrière waarin hij in alle vrijheid kon experimenteren. 

Dit heeft geleid tot een geheel eigen stijl waarin invloeden van o.a. latin en jazz duidelijk hoorbaar zijn, hoewel hij zijn Corsicaanse basis nooit verloochent. De prachtige teksten schijft hij grotendeels zelf, maar ook zingt hij geregeld meer traditionele songs en werk van getalenteerde Corsicaanse dichters zoals Olivier Ancey. Omdat de teksten zeer de moeite waard zijn zal bij de concerten in Nederland gewerkt worden met een beamer zodat de de liedjes ook in het Nederlands te volgen zijn. Zijn prachtige, oprechte en warme stemgeluid voert de luisteraar mee naar de bergen, de rotsen en de zee van Corsica, als je je ogen sluit hoor je de zee, ruik je het maquis en voel je de zon op je gezicht.

Reserveringen en info: 

Voor Amsterdam en Haarlem: 

Reserveren: casaltaconcert@gmail.com 

06-38755879 

Voor Charleroi: 

Réservations: casalta.reservation@skynet.be 

Tel. 0478381166 

volwassenen: € 15; voorverkoop: € 11; T/m 12 jaar € 8 

Zie ook de site