Stichting Volksmuziek Nederland organiseert jaarlijks het weekend Venster op het Oosten dat dit jaar wordt omgedoopt tot muzieklab.; waar geen grenzen gelden en duizend en één muzikale wegen elkaar kruisen. In dit weekend worden meerdere workshops gegeven door 7 topdocenten, die elk met hun eigen inzichten krachten en uniekheid interessante en leerzame workshops hebben samengesteld. Er worden vier workshops gegeven met de aanstekelijke muziek uit de balkan (beginners en gevorderd niveau), waaronder een workshop bulgaarse zang, een workshop improvisatie in de traditie van klezmer en balkan, een workshop samenspel met muziek uit het zoete Griekenland en een workshop samenspel arabicana; arabische muziek met invloed folk en wereldmuziek.

Bij alle workshops is er veel aandacht voor improvisatie, samenspel, zangtechniek èn instrument beheersing.

Kortom, het wordt een bruisend weekend vol duizelingwekkende maatsoorten, razende improvisaties en wonderbaarlijke toonladders. Met oog voor traditie èn moderne ontwikkeling, waarbij de passie voor muziek èn gezelligheid altijd voorop staan!

Je kunt je inschrijven voor één workshop die je het hele weekend volgt. Het weekend wordt gehouden van vrijdagavond 13 t/m zondagmiddag 15 september 2013 in Conferentiecentrum YMCA De Glind, Postweg 65, 3794 MK De Glind. De prijs bedraagt € 187,50 (lesgeld en volpension).