Concert Parno Graszt

Op uitnodiging van Stichting Vakaro voor Komlo komt Parno Graszt op vrijdag 12 april 2013 naar Veenendaal, voor een uniek concert.

De titel concert dekt trouwens de lading niet, want een voorstelling van Parno Graszt is veel meer dan een muziekuitvoering. Een concert van hen kan worden gezien als de soundtrack van het dagelijks leven van menige Roma in Hongarije. Leven, liefde, dood, verdriet, feest, vriendschap en conflict - alles wat het Roma leven kleur geeft wordt bezongen zoals het wordt beleefd: puur en authentiek.

Het geluid van Parno Graszt vindt zijn wortels in de traditionele muziek van Romaminderheid uit Noord-Oost Hongarije. Dat wat Parno Graszt uniek maakt is dat het om gewone dorpsmensen gaat die al generaties lang op dezelfde manier muziek maken. Het zijn geen geschoolde muzikanten, maar ze hebben allen de muziek met de paplepel meegekregen. En dat laten ze horen en zien met een ongelooflijke drive, die zeer aanstekelijk is. De hele groep, bestaande uit negen muzikanten, komt uit het dorp Paszab. Een erg arme streek met een enorme werkloosheid. Door het geven van concerten proberen de muzikanten in hun levensonderhoud te voorzien, wat ten dele lukt.

Parno Graszt is een must voor liefhebbers van echte, oorspronkelijke zigeunermuziek! Kaarten voor dit concert kosten 25,- per stuk, inclusief twee consumpties.

De concertzaal ligt op loopafstand van het station Veenendaal-Centrum en er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid direct bij de zaal.

Om 19.15 uur gaat de zaal open. Op het podium staat eerst Roman Krok, een jonge talentvolle saxofonist. Het concert van Parno Graszt begint om 20.30 uur.

Voor meer informatie en voor het reserveren van toegangskaarten: mail naar vakarovoorkomlo@ziggo.nl of bel 06-16122409