In het programma 'Gente diferente’ laat Coro Encanto horen hoe componisten van buiten het Spaanse taalgebied zich hebben laten inspireren door de Spaanse en Zuid-Amerikaanse literatuur en volksdichtkunst. Het resultaat is een rijk palet aan muzikale stijlen, variërend van Romantiek tot zeer hedendaags.

Uitgangspunt voor dit programma is Cloudburst van Eric Whitacre, een bijzonder werk voor koor, piano, slagwerk en handcarillon. Ondanks de Engelse titel is Cloudburst geschreven op Spaanse tekst van Octavio Paz. Het is de uitbeelding van een onweersbui na lange droogte, waarbij het koor niet alleen zingt maar ook op verschillende manieren de regen imiteert, daarbij ondersteund door de begeleiding.

Whitacre bevindt zich in een bont gezelschap van componisten uit Duitsland, Engeland, Finland en zijn eigen land de VS. Zo mocht zeker de Fin Rautavaara niet ontbreken, die diverse gedichten van Federico García Lorca heeft voorzien van spanningsvolle, ijle lijnen en zeer moderne klanken. Lorca vormt - niet verrassend – voor meer componisten een rijke bron: zo laat de Amerikaanse componist Matthew Harris in Lorca’s bekende ‘Crótalo’ (ratelslang) de hoofdfiguur sissen en kronkelen op flamenco-achtige ritmes. Een bijzondere kijk op Schumann geven enkele van zijn liederen die ter gelegenheid van dit programma ‘terugvertaald’ zijn naar de oorspronkelijke 16de eeuwse Spaanse gedichten. Tevens valt een nieuwe compositie te verwachten van de dirigent, Felix van den Hombergh, gebaseerd op een canción van de 16e eeuwse componist Badajoz.