Accordeonles en workshops in Amsterdam

De lessen en workshops bestaan uit diverse onderdelen: Accordeon als instrument en de muziektheorie, houding en technische aspecten van het accordeonspel, toonvorming en articulatiemogelijkheden, klankkleur, balgtechnieken, vingerzetting, fraseren, dynamiek, registers, creëren van een eigen sound, stijl in de muziek, interpretatie, ritme en tempo, spelen via bladmuziek of op gehoor. Muziekrepertoire: o.a. Klassiek en eigentijds, jazz, pop, Balkan, klezmer, sevdah, Tango, filmmuziek, gipsy, blues, soul, musette en hot club de france. Daarnaast leert u ook improviseren en componeren. Heeft u nog geen accordeon? Geen probleem. Tijdens de eerste les gaan we samen bekijken welke accordeon het beste bij jou past en tenslotte welke lesmethode bij jou past. De accordeonlessen en workshops van Nihad Hrustanbegovic zijn toegankelijk voor leeftijd van 7 t/m 77 jaar en voor beginners t/m gevorderden en professionals.

Lessen zijn mogelijk van maandag t/m vrijdag. Lesperiode is van september t/m mei een keer per week of een keer in de twee weken. Tijdens vakantiedagen van provincie Noord Holland zijn lessen niet mogelijk. Vaste en variabele lestijden zijn mogelijk. Lessen zijn individueel. Groepsles is ook mogelijk.

Voor meer informatie kijk op www.nihad-accordeon.com en voor een afspraak of contact via e mail; info@nihad-accordeon.com of tel. 0644263651.

Nihad Hrustanbegovic maakte en produceerde sinds 2007 drie solo albums:‘The Best of Concert Accordion’, ‘Opus 7 The Cross over’ en ‘Live in Het Concertgebouw Amsterdam’ met de eigentijdse en klassieke composities van ‘De Wereldpromenade’, het eerste deel van de ‘Stork suite’ werd in 2007 en 2008 gebruikt in de bekende TV commercial van Heineken Extra Cold. Nihad Hrustanbegovic trad ook op en werd geïnterviewd afgelopen jaren in diverse TV en radio programma´s zoals De Wereld Draait Door, Vrije geluiden, Top 2000 A GoGo, Concertzender, AVRO Klassiek en tenslotte in Het Parool en Trouw.

In de afgelopen 17 jaar heeft Nihad Hrustanbegovic met accordeon zijn entree gemaakt op de vele muziekpodia in Nederland met o.a. solooptredens en gezamenlijke concerten met o.a. Al Di Meola, Flairck en The Jazz Orchestra of The Concertgebouw. Hij trad op in alle provincies van Nederland met als hoogtepunt zijn soloconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam op 18 juni 2011. Sinds 2010 is Nihad Hrustanbegovic hoofdvak accordeon docent op het ArtEZ Conservatorium in Arnhem voor de Jong Talentklas, Vooropleiding, Bachelor en Master of Music.

Compositie van Nihad Hrustanbegovic van ‘De Wereldpromenade’ in TV commercial van Heineken Extra Cold

Nihad Hrustanbegovic met Grace Jones in Paradiso Amsterdam / Strange I´ve seen that face before

Soloconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam